Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Mitt jullandskap och vinterkräksjukan

Mitt JullandskapPosted by Marie Sun, December 23, 2012 00:01:13

Tidigare ikväll satte vi upp mitt julladskap, när det har kommit på plats är julen här!

Jag har själv snickrat och pysslat ihop det för många år sedan medan jag fortfarande bodde hemma så det har hängt med i många år.

Det går inte att återge helt på bild för det finns så många detaljer och "små scener" att upptäcka överallt. Jag har även ritat olika ansiktsuttryck på tomtarna och pepparkaksgubbarna. Bakom träden gömmer sig djuren som är tomtarnas vänner. Tomten står vid sin släde, han får hjälp att bära ut alla klapparna, tomtebarnen leker i snön, åker pulka, rullar snöbollar mm. Katten balanserar som vanligt på taket och minismurfen håller till i kanten i sin lilla svamp av cernitlera. Smurfen och parabolantennen är makens bidrag till jullandskapet.Inuti pepparkakshuset har jag gjort bakverk, ett julbord och ett gottebord av cernitlera. Detaljera syns dåligt men det är ½mm senap ovanpå skinkan, de små ägghalvorna på 3mm har natruligtvis en gula i mitten osv.

Inuti den röda stugan är det paketverkstad och massor med småsaker som ska bli julklappar till alla snälla barn.

Granen här nere hade ju katterna sönder men den där uppe är av någon anledning inte lika spännande så den har de bara dragit ner lite kulor från.

***

Tyvärr är det nog ingen vanlig magsjuka barnen har drabbats av utan det är nog vinterkräksjukan. De har kräkt hela kvällen och för yngsta som började för två dygn sedan börjar vi bli oroliga för uttorkning så vi håller koll. Vi trodde det hade lugnat ner så när de båda yngsta kommit till ro och somnat tittade vi på Polarexpressen och drack glögg med de äldsta. Precis när filmen är slut och man har den där härliga känslan av att nu är det jul hinner vi bara höra små tassande steg i trappan sedan kräks yngsta dottern, i trappen. På trappan, väggen hela hallen.. under trappen har vi våra jackor. Vi är 6 i familjen och har väl ca tre jackor/person hängandes, lägg därtill overaller och överdragsbyxor till sex pesoner så har ni vår nya tvätthög efter att ha tvättat nerkräkta lakan och handdukar hela dagen. Jag har torkat kräk många gånger men den här omgången är nog den värsta. Att ta hit gäster på julafton och riskera smitta ner dem är nog tyvärr inte att tänka på. Det blir en familjejul så får vi träffa släkten senare och vi hoppas vi andra håller oss friska och att sjuklingarna kryar på sig.

Jag passar på att önska alla en riktigt GOD JUL!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erica AKA Tomtens Dotter Sun, December 23, 2012 15:12:26

Herregud Marie, vilken otur ni har!!!

Hoppas att ni ändå får en fin jul, trots omständigheterna..... Stor kram till dig!