Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Tomteland 3

TomtelandPosted by Marie Thu, August 08, 2013 19:20:51
Här kommer fler foton från Tomteland som vi alltså besökte på vår semester.

De här fotona är inne från butiken på området, ett stort hus som även innehåller restaurang. Det kändes lite konstigt med alla tindrande granar, halmbockar och tomtar mitt i sommaren men absolut helmysigt! Jag köpte ingen "Jag tror på tomten" t-shirt men visst är den kul ;) dock är det inte riktigt min klädstil. I ingångsbutiken hade de mailegsaker. Jag hittade en supersöt julmus från maileg som jag skulle ha köpt, dock ville jag inte bära runt på den hela dagen utan tänkte att jag köper en när vi går hem, gissa när jag kom på det, jodå i bilen på väg därifrån.. Ni ser vad som finns på foton nere till höger? Julmust i restaurangen. Det kändes liksom helt självklart att köpa julmust till maten i juli när man befinner sig på Tomteland. Hade den varit i butik hade jag inte köpt men nu njut jag av julmust mitt i sommaren!

De här girlangerna måste jag ju visa :) På avstånd var det svårt att se vad det var för girlanger som hängde i taket på flera ställen. På närmare håll såg man att det var nappar. Nappar i tusental!! Även i en av granarna hängde det nappar, det är förstås många barn som har gett sin napp till tomten och då hamnar de här ;)


Detta är inne i trollens hus. Några trollbarn ligger och sover, trollens guld, trollens stora matsal och kronan i taket. Fina miljöer!

Jag tror att jag lägger ut mina Tomtelandfoton igen till hösten när jag drar igång bloggen på riktigt, det är ju inte alla som är lika julgalna och läser julbloggar på sommaren ;) Jag har min sista semestervecka och njuter så mycket jag kan av de sista dagarnas ledighet, men visst är det ändå lite mysigt att kvällarna har börjat bli mörkare så man får tända lite mysbelysning.

Jag var förresten i Ullared härom dagen och där hade de julpapper och julkort, jag kände mig duktig som inte köpte. Min låda med julpapper är full så jag måste använda upp gammalt i år..


Detta är alltså inte mina julpapper utan i Ullared :)

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Elin Fri, August 09, 2013 06:30:25

Det där tomtelandet verkar ju helmysigt! Självklart ska du ju njuta av musten när du var där :)
Självklart finns det andra små själar som är lika julgalna som dig.. jag började tidigare i sommar och tittade in på julbloggar emellanåt och hoppades på att något nytt dykt upp :P

http://elinsjulmys.blogg.se/