Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Glöggpremiär

Stämning och längtanPosted by Marie Wed, August 28, 2013 18:08:55
Idag kände jag att det var dags för glöggpremiär, jag hade någon tanke om att vänta till september men blev sugen på något varmt och kände inte för te eftersom jag precis haft ett migränanfall som höll på att släppa.
Kan berätta att det var inte alls så dumt med lite glögg :)
Jag valde den här som kändes ganska lagom för årstiden, mer som varm äppledryck än typisk glögg men ändå så att det kändes sådär speciellt.
Till denna speciella stund tände jag förstås lite ljus.
Då kom jag på att jag ju fått nya ekollon av yngsta dottern, de la jag dit:

De hade annorlunda toppigare form än vanliga så de var lite kul.Genast blev det lite mer höststämning och det känns mysigt även om jag vill hålla kvar sensommaren ett tag till. Den här brickan står i min plugghörna.

Ok, jag erkänner, jag lyssnade på en, men bara en julsång medan jag drack min glögg. Jag vet inte om man ska kalla det för att tjuvlyssna eller att leva i stunden och njuta i vardagen, visst låter det sista trevligare. Man får säga vilket man vill tycker jag ;)

Tack för era tankar om julshopping, vi är nog många som rycks med i julnyheterna.

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by 85se Fri, August 30, 2013 13:51:50

Förstör inte julen genom att dricka glögg nu!

Posted by Camilla Fri, August 30, 2013 12:33:13

Vad gäller den kommersiella julen så tänker jag att man kan välja det som passar en själv. Jag tycker det är jättemysigt och gå i butiker med massor av jul, läsa julmagasin och ju mer jul desto bättre. Men jag ser det mer som inspiration än att jag nu nödvändigtvis måste köpa en massa grejor. Faktiskt så är mina bästa julpynt sånt jag gjort själv med material från naturen. Och vad gäller glögg så är jag sträng;) ingen glögg förens 1:a advent.

Posted by Lisas Vinterland Thu, August 29, 2013 13:35:31

Så mysigt! :)

Posted by Jul hos Linda Thu, August 29, 2013 08:26:48

Åh så mysigt! Jag drack en helt ljuvlig havtornsglögg vid den här tiden förra året, hoppas den finns på höstmarknaden i år också så får jag dricka lite höstsmakande glögg också :)

Posted by Kirsi julinorr.blogspot.se Thu, August 29, 2013 06:30:42

Så härligt det ser ut. Kan nästan känna smaken. Men jag har ingen glögg kvar :( Blir att vänta tills det säljs igen.

Posted by Johanna (Johannas julblogg) Wed, August 28, 2013 21:25:47

Gott och mysigt!
Blir lite lätt förvirrad av att jag skriver Johanna (Johannas julblogg) när jag kommenterar dina julbloggsinlägg, men bara Johanna i din vanliga blogg... Ja, ja, jag vet ju vem jag är!

Posted by Tomtenissan Wed, August 28, 2013 19:42:41

Gott!! blir lite sugen, men ska hålla mig ett tag till.