Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Längtan efter julen grep tag i mig

Stämning och längtanPosted by Marie Sun, September 08, 2013 18:13:16
Igårkväll när jag letade bland förra årets julfoton till inlägget jag skrev grep en stark längtan efter julen upp inne i mig. Jag var nog inte riktigt beredd, och det var inte någon längtan efter alla förberedelser och väntan på julen utan en stark längtan efter att sitta i vårt julpyntade hus. Känslan när allt känns klart och man bara väntar på julafton. När julgranen tindrar, dofterna har dröjt sig kvar i huset, lite stämningsfull julmusik och man bara är. Känslan när man lägger sig den 23:e och vet att det är julafton, eller på julaftonskväll när man verkligen bara ÄR i nuet. Jo, jag vet ju att det är lång tid kvar, kanske kom längtan också av att jag vet att jag har ytterligare en tuff höst framför mig med både jobb och studier och jag får övertala mig själv att inte längta bort hösten utan njuta av de fina sensommardagarna. Till saken hör väl också att förra julen blev ett antiklimax eftersom 4 av 6 i familjen hade vinterkräksjukan och vi fick hålla oss isolerade i 11 dagar. Det blev inte mycket till julfirande utan mest tvättande av allt kräk. Vi träffade släkten i januari men även om det var trevligt så var det inte som jul.


  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Axelina, ourchristmas.blogg.se Tue, September 10, 2013 20:40:02

Oj! Förstår du vilken gåshud jag fick när jag läste det där? Den känslan är helt obeskrivlig, helt magisk! Nu längtar jag, det kan jag lova. Känslan av att gå runt och känna att allt är färdigt, och bara njuta. Jag hoppas innerligt att ni klarar er undan sjukdomar i år, tyckte så synd om er! Kram!

Posted by Erica AKA Tomtens Dotter Sun, September 08, 2013 20:13:12

Jag hoppas verkligen att ni får en bättre jul i år. Jag tyckte så synd om er förra året...

Posted by Johanna (Johannas julblogg) Sun, September 08, 2013 19:41:59

Jag hoppas verkligen att ni får en helt underbar jul i år som kompensation för den förra!

Posted by Kamilla Sun, September 08, 2013 18:52:22

ÅÅåh jag vet!! Jag längtar också och blir alldeles varm av din beskrivning!
Även fast det känns som att det är såå mycket kvar innan julen kommer så längtar jag också!!
Kram!!

http://sotjul.blogspot.se/