Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Gott Nytt År!

NyårsaftonPosted by Marie Tue, December 31, 2013 00:05:29

Denna årets sista dag ska jag som många andra äta räkor, oxfilé och chokladmoussé. Jag ska skåla med min man, mina barn och min pappa och önska oss allihop ett GOTT NYTT ÅR, om ganska exakt 24 timmar är 2013 slut.

Nyår för mig betyder också att jag tänker extra mycket på alla som inte längre finns med oss. Både de som lämnat oss under året och tidigare år. Det nya året är ett oskrivet blad, vad för det med sig? Vi vet inte, vissa saker kan vi gissa oss till, vi kan planera, men det är inte alltid det går såsom vi har tänkt.

***

Ring klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskennssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö.
Ring själaringning över land och över vatten!

Ring in det nya och ring ut det gamla
i årets första skälvande minut!
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
och ring in sanningen till oss famla!

Ring klocka, ring... och seklets krankhet vike;
det dagas, släktet fram i styrka går.
Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
ring i den tusenåra fredens rike!

Nyårsklockoan av Alfred Tennyson
Lästes första gången 1895 på Skansen
.  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisas Vinterland Tue, December 31, 2013 00:49:49

Jag känner precis samma inför nyår.. man tänker på de som inte längre finns kvar och det är på något sätt sorgligt att tiden för oss längre in i framtiden utan dom. Speciellt i år tycker jag det känns lite skrämmande att ett nytt år är på gång, vi har haft turen med oss i väldigt många år, alla har fått vara friska.. jag hoppas att så förblir även nästa år. Det är allt som betyder något i denna världen, att våra nära och kära håller sig friska! Ett nytt år är ju så mycket andra, härligare känslor också, det är vad som gör nyår så speciellt :) Vid 12-slaget är det som att alla känslor under året har packats ihop och bryter ut i ett stort fyrverkeri som symboliserar både början och slut! Ha en trevlig kväll imorgon, själv ska jag fira nyår med mina föräldrar hos min syster! :)