Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Huseby julmarknad

JulmarknaderPosted by Marie Sun, November 09, 2014 20:04:19
Igår var jag på Huseby julmarknad, det är Nordens största julmässa med över 30.000 besökare. Vi kom dit på eftermiddagen och efter att vi varit inne i den första byggnaden hade mörkret lagt sig och området lystes upp av ljusslingor och marschaller. Det fanns massor med utställare, inget krimskrams utan hantverk och mat. Juldofterna lockade och det fanns mycket att provsmaka. Vi hade en jättemysig kväll och naturligtvis lyssnade vi på julmusik under den 1½ timmes långa bilfärden hem. Huseby är verkligen ett mysigt ställe för julmarknad, jag är lite svag för slott och andra historiska miljöer. Huseby är ett gammalt bruk och marknaden är i de olika byggnaderna på området.Vi köpte glögg och lite andra godsaker men faktiskt inget julpynt. Jag vet att jag redan har (för) mycket och lyckades hejda mig, däremot köpte jag lite handgjorda smycken. Här kommer ett litet fotokollage på den mysiga miljön. Det bästa med att gå på julmarknad tycker jag är själva atmosfären och inte det jag köper men visst fanns det massor att köpa.Planerar du att gå på någon julmarknad i år?

Till entré behöver du ta med kontanter men de flesta av försäljarna tog kort och det fanns även möjlighet till uttag inne på området.

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisas Vinterland Mon, November 17, 2014 16:15:56

Man kan ta på stämningen via bilderna, vad jag önskar att vi hade fler marknader att välja på här uppe!

Posted by http://julefreak.blogg.no Sat, November 15, 2014 23:25:14

I går var jeg på julemarked på Liseberg for første gang, og det var så koselig! Masse julmys! Lenket til bloggen din i innlegget mitt, forresten.

Posted by Kirsi julinorr.blogspot.se Wed, November 12, 2014 19:02:21

Så mysigt det ser ut. Vi har julmarknad till första advent på Friluftsmuseet Hägnan här i Gammelstad. Det är också mysigt.

Posted by julstralandejul.blogspot.se Wed, November 12, 2014 10:45:42

Så mysigt ni verkar ha haft det! Riktigt stämningsfullt. jag älskar julmarknader. Det är gammeldags julmarknad i Umeå om cirka 3½ veckor och ska förmodligen nog gå på den. :)

Posted by Olivia - LJUVA JUL Tue, November 11, 2014 00:19:41

Men åh, vad härligt med julmarknad redan nu! Såg ju hur härligt ut som helst, och kan verkligen tänka mig hur stämningsfullt det måste blivit när det blev mörkt.

Posted by Mari Mon, November 10, 2014 11:30:43

Jag var också på Huseby i lördags precis när det började skymma. Det är fjärde året i rad som jag besöker denna julmarknad och det är lika mysigt varje år :) www.engammaljul.blogspot.com