Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Efit - någon mer?

EfitPosted by Marie Fri, December 12, 2014 17:39:06
Imorgon har jag tänkt att köra en Efit. Vad är det?

EFIT = Ett Foto I Timmen. Jag gjorde det första advent 2004 och 2012 och nu tänker jag göra det på Lucia i år om jag kommer ihåg... Det är ett kul sätt att dokumentera en dag, det kan vara en vanlig vardag eller som nu Luciadagen. Det är jättekul att titta tillbaka på några år senare vad man gjorde under dagen, timme för timme. Det blir en liten fotodokumentation på dagen.

Man fotograferar alltså sin dag med foton en gång i timmen den tid man är vaken på det man håller på med just då, sedan väljer man ju själv vad och när man vill blogga om. Det viktigaste är ju att man själv har kvar fotona som ett minne. För att underlätta med att komma ihåg kan man ställa alarm ifall man vill, annars behöver det ju inte vara så kinkigt på 10 minuter hit eller dit. Men så nära en gång i timmen man kan är ju kul.

Svar på fråga längre ner:
Det är klinkersgolv som vi har fått inlagt i köket, förut hade vi parkett men den blev skadad efter en vattenläcka från diskmaskinen. Vårt hur är bara 7 år så annars hade vi inte bytt golvet. Golvet är antracitgrått, marmorerat så det drar åt svart.


  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ulla Sat, December 13, 2014 20:28:41

På svenska!
http://jouluni.blogspot.fi/2014/12/efit-1.html

Posted by Annie Fri, December 12, 2014 22:21:18

Kul idé:) Tack för ditt fina julkort och de mysiga julpapprena - fick genast idéer om nya julkort till nästa år:) Jag har inte hunnit att skriva ett inlägg än om swapen men det kommer - vill gärna visa upp de fina julkorten jag fick!
Tack för tiden du lade ned på julkortsswapen - det uppskattas!
Julkram!

Posted by Ulla Fri, December 12, 2014 20:30:23

Det är länge sen sist (http://jouluni.blogspot.fi/2012/12/efit.html) så varför inte :)
Dags att uppdatera lite på svenska i bloggen i så fall :)

Posted by Johanna Fri, December 12, 2014 18:01:04

Snyggt golv!
Jag har kört EFIT en första advent och en julafton, kanske ska ta lucia i år då! Fast jag vet inte om det händer så mycket intressant hos oss i morgon...