Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Tack för i år!

JulsnackPosted by Marie Wed, December 31, 2014 11:32:17

Årets sista dag och det börjar bli dags för mig att avsluta den här bloggsäsongen. Jag brukar alltid känna mig vemodig när julen är slut men det har jag inte gjort i år. Julstämningen som inte riktigt har velat infinna sig under hösten på samma sätt som vanligt kom strax innan julen och den finns kvar. ”Christmas is all around me” som de sjunger i Love Actually. Jag njuter av att vara ledig, ta det lugnt, jag lyssnar på julmusik hela dagarna, jag äter för mycket julgodis (ni vet väl att det inte är kalorierna mellan jul och nyår som räknas utan dem mellan nyår och jul?), jag liksom bara är och njuter av nuet. Julfilmer skulle jag vilja fortsätta titta på men det vill inte familjen och det är trots allt mysigare att titta på film tillsammans med dem än själv. Jag ska försöka komma ihåg den här känslan nästa höst när jag undrar vart jullängtan har tagit vägen. Att den förhoppningsvis kommer när livet runtom är lite lugnare. Egentligen skulle jag vilja slå in julklappar och tillverka julkort nu men där lyckas jag hejda mig. Men jag håller mig gärna här i min lilla julbubbla, där granen lyser så fint (vi har kungsgran så den barrar inte) julmusiken fröjdar öronen och glöggen doftar i köket. Jag känner mig lite som tjuren Ferdinand när jag sitter bredvid julgranen och luktar på mina hyacinter ;) Jag vet ju att även en juldröm tar slut, om en vecka befinner jag mig på jobbet vid den här tiden men just nu är jag här och nu, i min strålande julvärld och jag scrollar förbi inlägg på både FB och bloglovin om hur skönt det är att slänga ut julen.

Ikväll ska vi njuta av trerätters, som vanligt blir det oxfilé och hasselbackspotatis till huvudrätt. Jag önskar alla mina bloggläsare ett lyckligt år 2015. Livet är upp och ner och jag önskar er därför även styrka i de motgångar som kanske kommer. Lev i nuet, se det vackra i snön, njut av vårens knoppar, sommarens bad och höstens vackra färger så hoppas jag att vi ses igen till nästa jul. Lycka är inget man får eller kan köpa. Det är något man väljer att vara.  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Marlene Thu, January 01, 2015 23:31:24

Så fint skrivet, tack! Och god fortsättning :-)

Posted by Mari/Julefreak Thu, January 01, 2015 20:42:28

Godt nyttår til deg!!

Posted by Sofia Thu, January 01, 2015 17:28:47

Tack för allt du delar med dig!

Posted by Annie Wed, December 31, 2014 15:22:50

Förresten, glömde att önska dig ett Gott Nytt År:)

Posted by Annie Wed, December 31, 2014 15:22:07

Jag har nog aldrig tyckt att det är skönt att slänga ut julen...det är bara sorgligt! Vad härligt att du fortfarande kan njuta:)