Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Årstider

VäderPosted by Marie Fri, August 21, 2015 18:46:07
Julbloggssäsongen 2015 känns inledd för min del, jag hade inte planerat det utan det bara blev så. Jag längtar inte efter julen ännu men tänker ju på den året runt och tycker det är mysigt att planera. Jag tycker även att det känns mysigt att tänka på mörka höstkvällar med tända ljus och doftande glögg och man vill ju hinna längta lite innan det är dags. Jag har gjort en liten undersökning på det där med när de olika årstiderna kommer till olika delar av vårt land. En av mina bästa vänner bor i Kiruna och själv bor jag i södra Sverige så jag är inte så överraskad över skillnaderna och att vintern i Kiruna nästan kommer tidigare än hösten hos oss.

.............Höst ......Vinter ....Vår ......Sommar

Hos mig ..29 sep ..15 dec ..7 mars ..13 maj
Kiruna ....13 aug ...8 okt ...30 april ..21 juni
Malmö ....14 okt ...15 febr .16 febr ....6 maj
Göteborg ..8 okt .....1 jan ...24 feb ....7 maj
Stockholm 28 sep ...7 dec ...15 mars 12 maj
Sundsvall ..9 sep ....6 nov ...3 april ..28 maj
Luleå ........4 sep ..27 okt ...14 april ...1 juni

Källa: vackertvader.se

Hemma hos oss skulle man kunna tro att hösten är här för björkarna lyser gula men med tanke på att de har gjort det i över en månad är det snarare så att det beror på torka. Mysigt när man vill tänka på hösten :)
Att det är mycket bär på rönnen är ett tecken på en snörik vinter är tydligen en skröna men man skulle kunna tro att det stämmer för här hos oss är det alltid lite (knappast några alls faktiskt) bär på rönnarna och sällan snö. Men även bristen på rönnbär beror troligen på torka eftersom vårt område är byggt delvis på stenhällar.Väldigt ynkligt med rönnbär, synd för de är ju så fina när de växer i stora klasar!
Det finns som vanligt inga rönnbär alls att plocka på vår tomt.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisas Vinterland Mon, August 24, 2015 10:58:26

Ja tänk vilken skillnad beroende på vart man bor i landet :) Även stor skillnad på inland och kust, som natt och dag vissa perioder. Vi har fått hem ett litet bokträd, då tänkte jag på dig och dina fina foton i bloggen! Jag tror tyvärr inte det överlever i vår zon, men ibland brukar vi testa och brukar ibland funka så vi får se..