Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Glöggnyheternas dag

Julnyheter/sponsringPosted by Marie Thu, September 10, 2015 19:10:45
Knappast någon julälskare kan väl ha missat att information om årets glöggnyheter släpptes idag. Blossa har ju lyckats bra i sitt koncept med ledtrådar och vackra flaskor men jag brukar gilla nyheterna från Saturnus bättre. Deras Hallon- och lakritsglögg är en stor favorit här hemma och nya favoriter förra året blev Pepparkaksglöggen och Lusseglöggen därför är mina förhoppningar på årets nyheter stora.

Saturnus glöggnyheter
Något som tilltalar mig är att Saturnus är först ut med en ekologisk glögg:
"Saturnus ekologiska glögg är gjord på en bas av vindruvor, svarta vinbär och klassiska julkryddor som kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och pomerans. Den kommer att finnas både i dagligvaruhandeln och på Systembolaget."

En annan nyhet är Havtorn:

"Årets premium med smak av havtorn (2,2%vol, 50 cl ) har en frisk och fruktig smak med mycket karaktär och kommer att finnas i dagligvaruhandeln. Den kan serveras antingen rykande varm eller frostigt kall med en isbit. Havtorn har växt utefter Sveriges kuster sedan istiden och trivs extra bra i den kalkrika jorden och de salta vindarna på Gotland. De gyllene bären är saftiga med frisk, syrlig smak som gifter sig väl med den söta glöggen."

Glögg utan tillsatt socker:

"Glögg utan tillsatt socker produkten för dig som vill att glögg ska smaka glögg. Med kryddnejlika, kardemumma, kanel, ingefära, pomerans och smakrikt spanskt rödvin för extra fyllighet. En glögg där vi inte gjort avkall på smaken – bara sockret. 75 cl."

Vad lockar Blossa med i år?
"I år hämtar Blossa sin smakinspiration från England. Te av sorten Earl Grey med bergamott från London har blandats med tre noga utvalda viner, Blossas traditionella glöggkryddor, apelsin och pomerans. Blossa 15 har en framträdande doft av citrus, te och glöggkryddor. Smaken är söt och frisk med glöggtoner som dröjer sig kvar i munnen för att avslutas med en klar citrus- och tesmak."


"Blossa presenterar en glögg baserad på ett kalkylblad med ingredienser från J.D. Grönstedts Vinhandel, daterat 1895. Chief Blender Åsa Orsvärn har tagit sig an ingredienslistan och utifrån den skapat en djup och fyllig starkvinsglögg med doft av torkad frukt, choklad, kaffe och nötter i en oemotståndlig kombination med speciellt utvalda glöggkryddor. Smaken är balanserad med en tydlig djup sötma från portvinet som avslutas med en klar kryddighet från nejlika och kardemumma."

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.