Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

En skatt!

JulpysselPosted by Marie Mon, September 28, 2015 18:38:37
En skatt känns som rätta benämningen på alla fina saker som min mormor och morfar har brodera, stickat, virkat, svarvat och pärlat till mig under alla år, ända sedan jag var bebis. Jag tänkte bjuda på ett litet smakprov, här kommer foto på mina juliga pärldekorationer som jag har fått i julklapp sedan jag var barn:
Julgranskulor, de som inte är heltäckta med pärlor består under pärlorna av små sidentrådar. Just sådana kulor fast utan pärlor hade mormor och morfar i sin gran när jag var barn och jag tyckte att de var så fina, jag hade inte sett sådana någon annanstans. Någon som också gillade dem var dessvärre vår katt som brukade få följa med till mormor och morfar eftersom vi alltid övernattade. Katten som hette fröken Mimmi Andersson uppförde sig inte som någon fin fröken utan hon la sig på rygg under granen, höll fast i kulorna med framtassarna och sprätte loss de fina sidentrådarna med baktassarna. Det var ofta hon fick bäras därifrån...
Jag har även fått en jättestor julkula, vilket jobb som ligger bakom.
Julklockor
Massor med små stjärnor, sådana här fick jag göra hos mormor och morfar när jag var barn men jag minns inte längre vilka jag själv har gjort. De är fina att hänga i t.ex. grenar av vridhassel.
En julstrut och ett hjärta som jag har visat i julbloggen för några år sedan.
Små söta domherrar. Inga köpta saker kan någonsin mäta sig med det personliga värdet i sådant som nära och kära har gjort just till mig!

Jag har tyvärr inte beskrivning till pärlbroderierna men jag vet att mormor har köpt de flesta mönstren från Elises Pärlateljé  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Annie Thu, October 01, 2015 14:04:45

Vilka otroligt vackra julsaker! Jag håller med dig; de allra finaste julsakerna är de som bär med sig minnen och traditioner:) Som någon annan sade; det är lätt att förstå varför du fick en sådan kärlek till julen:)

Posted by Lisas Vinterland Tue, September 29, 2015 13:49:56

Tack Marie <3 Det är så hemskt, man är så van att ha han i närheten hela tiden.. så mycket kärlek som de ger, det är otroligt. Man önskar de kunde finnas med oss för evigt, de förtjänar det om någon. Beklagar att din kisse fick lämna också, det är så tufft med årsdagarna men man får hålla fast vid det vackra.. ;(

Posted by Anette - En fin jul Mon, September 28, 2015 20:36:43

Vilka fantastiska saker, hel ovärderligt!
Lätt att förstå vart ditt julintresse kommer ifrån :)

Posted by JulkulturCramar Mon, September 28, 2015 20:31:49

Helt fantastiskt! Vilket arbete och vilket arv!

http://julkulturcramar.wordpress.com

Posted by KATTIS - Bloggar om julen Mon, September 28, 2015 19:53:09

Julstruten gillar jag mkt!! :d

Posted by Johanna (Johannas Julblogg) Mon, September 28, 2015 19:44:29

Åh, vad mycket fint! Verkligen en skatt!