Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

White Christmas

Julfilmer och kalendrarPosted by Marie Sun, October 25, 2015 17:51:46

I fredags såg jag filmen White Christmas för första gången. Jag var nyfiken på den eftersom Annie skrivit så mycket positivt.


Såhär beskrivs filmen:
"Två män (Bing Crosby och Danny Kaye) slår sina påsar ihop efter kriget, och blir snabbt showbiz mest omtalade underhållare. Två systrar ansluter sig och tillsammans beger de sig till Vermont för att fira en vit jul - och ljuv musik uppstår."

Filmen är från 1954 den är charmig och sevärd för oss som uppskattar en äldre film men kanske inget jag skulle välja att titta på med barnen. Det bästa är förstås avslutningsnumret som är riktigt gammeldags juligt och ger gåshud.  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by ellinorsjulblogg.blogg.se Tue, October 27, 2015 18:58:32

Åh, jag älskar den filmen. Jag såg den för första gången för ett par år sen och den har blivit ett måste varje jul. Men jag håller med om att det inte är en film för barn.

Posted by Annie Sun, October 25, 2015 23:39:58

Nej, det är inte en julfilm för barn, men för oss äldre är den ju alldeles underbar! Du förstår kanske varför jag vill se den på kvällen den 23:e december och sitter med tårar i ögonen när de sjunger White Christmas...:) Om du ser den några gånger kommer du nog börja tralla med i sångerna också - det gör vi:=)

Posted by Liza Sun, October 25, 2015 18:26:49

Åh, vad kul med julfilms-tips! Satt faktiskt och funderade på om jag och min man inte skulle ta och se en julfilm ikväll! Detta var nog tecknet på att vi ska! :)