Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Novemberplaner

JulplaneringPosted by Marie Thu, November 05, 2015 21:40:15
Jag funderar på vad jag vill hinna med innan advent, det har liksom blivit så under många år nu att jag inte har velat börja för tidigt och sedan har jag inte hunnit göra det jag velat innan advent. Det handlar inte om någon stress, snarare besvikelse för det är ju roliga och mysiga saker det handlar om men som fått prioriteras bort eftersom tiden är starkt begränsad. I år ska jag jag inte tänka att det är för tidigt. Saker som jag vill hinna klart till första adventshelgen är t.ex att baka lussekatter och pepparkakor samt pynta till advent. Ok, någon tråkig sak finns ju också: jag vill ha städat innan jag pyntar. Jag brukar skriva listor till julen, kanske borde jag göra det även till advent så jag bättre kan involvera familjen i sysslorna. Jag har gjort några förändringar. Våra advents- och julsaker förvaras så bökigt att man måste vara två för att få fram dem och min man är väl inte lika entusiastisk som jag med att få fram det i tid så nu har jag gömt undan kökspyntet i mitt arbetsrum så jag kan ta fram och pynta med det utan att vänta på hjälp.

Något annat jag vill bli klar med tidigt är julklapparna men där har jag ett dilemma i år. Min dator fungerar inte, dels brukar jag beställa många julklappar på nätet, dels har jag önskelistorna där. Får i värsta fall be om nya önskelistor.

Granen köpte vi alltid till Lucia förr men de senaste åren har vi inte hunnit förrän dagarna innan jul och det är alldeles för sent tycker jag. Vi vill hinna njuta av den innan jul. Vi brukar åka till ett mysigt ställe på landet och köpa den och då behöver vi några timmar på oss, kanske bättre att köpa på Maxi ifall vi inte hinner till lantstället till lucia.

Julfilmer: förra året såg jag pinsamt få julfilmer. I år vill jag hinna se fler, jag tror jag ska ta in husvagns tv´n så jag kan titta själv ifall ingen annan i familjen vill titta på julfilm.

Mysa: jag får inte glömma bort att tända ljus på kvällarna. Det gör så mycket för myskänslan. Gärna kombinerat med clementiner eller glögg.

Nu har jag skrivit ner några av mina tankar, mest för att påminna mig själv om att veckorna fram till advent kommer att gå så fort. Imorgon ska jag visa er något juligt jag har köpt :)


  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kirsi julinorr.blogspot.se Sat, November 07, 2015 19:44:57

Jag "vinter pyntar" redan nu. Då är det bara att komplettera med tomtarna sen.

Posted by Annie Sat, November 07, 2015 11:06:48

Det är precis därför jag börjar så tidigt med ALLT för jag vill hinna med ALLT- sju veckor går sjukt fort när man har det mysigt så jag har slutat tänka 'jag ska inte börja för tidigt':) Men jag bor ju själv så jag kan göra som jag vill:)

Posted by Anette - En fin jul Fri, November 06, 2015 07:17:25

Kan bara instämma, det är så mycket roligt jag vill hinna med samtidigt som jag absolut inte vill börja för tidigt. Nu är det plötsligt bara tre veckor till första advent, vad hände med oktober? :)
Ha en riktigt trevlig helg!

Posted by Michelle Thu, November 05, 2015 22:00:05

Jag håller med dig! Man tänker "jo, men det där ska jag göra" och vips är det redan julafton. Tiden går för fort!

http://mischakarosjulsaga.blogspot.se/