Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Novembertankar

JulsnackPosted by Marie Sun, November 08, 2015 17:08:40
Jag berättade ju i förra inlägget om mina planer inför advent, sedan finns det ju val som görs och drömmar som inte går att uppfylla varje år. Man varken hinner eller har råd med allt, viktigast är ju att njuta, inte stressa. Jag tänker på är t.ex. julmarknader. Huseby julmarknad började igår men jag har bestämt mig för att inte åka i år. Vi har helt enkelt inte tid, det går åt nästan en hel dag och den tiden finns inte att prioritera fram just nu. Det hade varit jättemysigt för jag älskar att gå på julmarknader, inte för att handla utan för att njuta av atmosfären. Dofterna och stämningen. Helmysigt! Kanske kan det istället bli av att vi kan åka till julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn i år, där har jag aldrig varit på julmarknad men velat dit sedan 1999 så det är ju på tiden, vi får se. Nästa dröm är julkonsert, det är ju också så stämingsfullt, 2002 var jag och min mamma på julkonsert med Carola vi bestämde då att det skulle bli en tradition och vi levde på minnet länge, 2005 var vi åter på julkonsert denna gången med med Ainbusk Singers.

Nu är det ju så att Carola gör julkonsertsturné i år igen och hon är min favorit när det kommer till julmusik, hon har sin julkonsert här i mina hemtrakter redan på onsdag(premiären) och jag hade så gärna velat gå. Dock har jag ingen som delar mitt intresse och vill gå med mig och jag vill inte gå själv. Jag hade ju kunnat ta med mig maken eller tonårsdottern bara för att få sällskap men det blir ju ganska dyra biljetter. Det svider lite i mitt julhjärta men jag får fortsätta leva på minnet av upplevelsen mamma och jag hade på våra julkonserter medan hon levde...

Julbord på Ikea har blivit en liten tradition för oss sedan det startade. Vi har bara missat ett år. Vi tycker det är god mat till ett bra pris kombinerat med shopping på Ikea och julmusik i bilen. Det brukar bli en trevlig familjedag som uppskattas av alla.

När det kommer till att uppleva julen i butiker så har jag några favoriter som jag gärna vill åka till. Jag har redan hunnit med Eko(hallen) och i veckan var jag på Rusta och Blomsterlandet. På min lista finns även Åhlens och Indiska. Lagerhaus är kul men eftersom det inte finns i närheten hoppar jag över det. På Rusta hade jag ett ärende och det var gröna julgranskulor. Jag hade tagit reda på att de skulle ha gröna plastkulor, vi har alla möjliga färger men gröna har vi aldrig haft och jag är lite sugen på det i år men det blev inget köp. Jag blev så besviken på kvalitén. De såg verkligen plastiga ut. Jag använder glaskulor att dekorera med men i granen har jag bara plastkulor eftersom våra buskatter dagligen slår ner samtliga julgranskulor. Jag har haft katt i hela mitt liv men inte varit med om busigare katter till att bege sig på granen. Glas är verkligen helt uteslutet med de katterna. Vi har många fina plastkulor men Rustas levde inte upp till mina förväntningar. Däremot hade de fina glaskulor men det behöver jag inte fler. Dock blev det ett litet köp, jag köpte mig en ren. Jag har velat ha det i många år och det brukar stå på min önskelista men nu köpte jag mig en själv. Visst är den fin?!


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anette - En fin jul Mon, November 09, 2015 07:56:55

Den här tiden på året skulle man vilja ha obegränsat med tid, obegränsat med pengar och en eller annan "julgalning" i omgivningen att dela allt med :) Det viktigaste är att hinna njuta inte att hinna med allt.

Posted by Annie Sun, November 08, 2015 21:46:55

Jag köpte också renen på Rusta förra året - den är jättefin! Har tänkt att jag ska försöka göra ett litet 'jullandskap' på min hylla i år:) Jag vet att jag har lämpliga saker - jag måste bara gräva i jullådorna i källaren...