Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Min julafton

JulaftonPosted by Marie Fri, December 25, 2015 18:12:59
Här kommer massor med foton från min julafton:
Redo för julafton!
Gottebordet är redo, dock är inte allt hemmagjort godis framtaget ännu. På uppesittarkvällen gjorde sonen brända cashewnötter efter mandlarna, jag får erkänna att jag var mycket tveksam men de blev faktiskt jättegoda! De fina muggarna från Greengate passar bra på gottebordet. Lille julafton har vi ju uppesittarkväll då vi samlas hela familjen i köket och fixar sista julbaket. Gemenskapen är viktigare än att det blir en massa godis. Jätteroligt att även sonens flickvän ville vara med oss i år igen.

Innan barnen går och lägger sig ställer de ut gröt till tomten, pinsamt nog hade vi ingen färdig tomtegröt men mellandottern fixade en tallrik havregrynsgröt till honom (även tomten behöver kanske tänka på sin vikt?).
Barnen får även hänga fram sina strumpor innan de lägger sig och deras morgon startar med att de får plundra sina strumpor på vad tomten lämnat till dem under natten.
Julaftonsfrukost med julmuggarna, varm choklad med tillbehör samt nybakade saffransscones.
På förmiddagen fixade vi julmat och juldukningen.
Vid 13 tiden var det dags att äta julbord.
Vi har mycket grönt på vårt julbord.
Varma maten (i hörnan står våra glöggflaskor)
Lagom till Kalle Anka hade vi ätit färdigt och ställt undan maten. Alla tittade på Kalle Anka.
Efter Kalle Anka kom tomten.
Sedan var det julklappsutdelning och paketöppning i ett par timmar samtidigt som vi drack glögg och åt julgodis. I år har jag valt att inte lägga ut några foton på personer. När alla julklapparna var öppnade åt vi tomtegröt: ris a´la malta med saftsås. Sedan gick vi på en liten promenad i mörkret och tittade på all fin julbelysning i kvarteret. Vi brukar alltid gå en runda på kvällen och det är skönt, dels piggnar man till, dels orkar man med fikan senare på kvällen:Jag bakade färre sorter i år men det var ganska lagom, vi hade 10 sorters kakor och jag tror det blev ca 10 sorters hemgjort godis. Jag hade bestämt mig för att vi skulle göra färre sorter än vi brukar och 20 är ju mycket färre än 30. Dock protesterade barnen mot att jag inte gjort Rocky road.

Efter fikat var det umgänge och lek med julklappar i vardagsrummet innan gästerna åkte hem. Kvällen avslutade vi med att titta på en julfilm och därefter satt jag själv en stund i vardagsrummet och bara njöt av stunden när Julafton övergick till Juldagen. Jag stannade upp flera gånger under dagen också och bara njöt av stunden, tänkte på att NU är det JULAFTON men tyvärr går ju dagen som vanligt alldeles för fort.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Annie Sat, December 26, 2015 19:21:37

Tack för den jättefina tändsticksasken jag fick av dig:)) Jag öppnade den på julaftonsmorgonen - trevligt att ha lite julklappar då när man bor ensam... Nästa år måste jag försöka dra ner på en del saker och börja med mina julklappar i riktigt gott om tid - typ februari hehe:) Det blev alldeles för körigt på slutet kände jag och jag hann inte riktigt med allt som jag ville... Gäller bara att komma ihåg det nästa år.

Posted by Anette - En fin jul Sat, December 26, 2015 16:08:15

Så härligt det ser ut, lyckades själv knappt knäppa några foton från vårt julfirande vilket är lite synd eftersom vi hade det helmysigt :)
God fortsättning!