Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Mina julklappar

MellandagarPosted by Marie Tue, December 29, 2015 22:34:35
Jag säger som jag brukar, varför känns julen så avlägsen fem dagar efter Julafton när den känns så nära fem dagar innan Julafton? Jag förstår det inte. På Juldagen var vi bara hemma och njöt av tillvaron, julmaten, vårt julpyntade hem osv. På Anandagen var det dags för julfirande igen, vi åkte till Skåne och på två dagar var vi på tre julkalas och hann på så vis träffa alla vår närmaste som vi inte träffade på julafton. Intensiva men trevliga dagar. De här tre vardagarna fram till nyårsafton är det ridläger och fotbollscup som gäller för barnen. Själv passar jag på att träffa lite vänner, fixa här hemma och göra sådant som jag inte hinner i vardagen. Men framförallt njuta av julmagin som brukar stanna kvar så länge som jag är ledig, samma stund som jag ställer alarmet innan första jobbdagen brukar sagostämningen brytas för mig. Hos oss stannar julpyntet kvar fram till tjugondedag Knut, här kastas julen inte ut i förskott utan vi vill behålla vår julvärld någon vecka till. För mig känns det alltid vemodigt att ta bort julen och jag kan bli lite avundsjuk på alla er som enkelt städar bort den utan att det känns tungt. Däremot skulle jag inte vilja ha kvar julen i flera månader, då mister det sin glädje i att det är jul just under den mörka tiden.

Jag tänkte att jag skulle visa mina julklappar:
Jag fick så många fina och goda julklappar, mina närmaste vet vad jag gillar :)

Den här julklappen fick jag av Annie med Våran lilla julvrå. Hon skickade med den med julkortsswappen. Så himla snällt av henne!
Jag visade förut korten som jag fick i julkortsswappen och här kommer ett foto på julkorten som vi har fått från familj och vänner:
Julkorten blir färre för varje år men jag tillhör den skaran som älskar att få julkort och skulle sakna det förfärligt om vi inte fick några. Det är så trevligt att tömma brevlådan innan jul och hitta alla fina julkort från när och fjärran.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anette - En fin jul Wed, December 30, 2015 09:58:39

Visst är det konstigt att känslan är så annorlunda före och efter själva julhelgen. Även om jag själv fortfarande är ledig har min make börjat jobba vilket gör att det inte riktigt blir samma sak, men det är bara att njuta så länge det varar och fira nyår innan vardagen är igång igen för min del.

Posted by Annie Tue, December 29, 2015 23:01:06

Hoppas du får användning för grytlappen under kommande jular:)) Det är verkligen trevligt att få julkort, men jag brukar ha svårt att på iväg några....