Maries strålande jul

Maries strålande jul

Jag älskar julstämningen med julbak, julmusik, julplanering och julpyssel.

När höstmörkret faller börjar säsongen för min julblogg. Värm lite glögg, tänd några ljus sätt på lite stämningsfull julmusik, slå dig ner vid min blogg och koppla av en liten stund.
Välkommen till min julvärld!

Nu är glada julen slut, slut, slut

JulsnackPosted by Marie Wed, January 13, 2016 20:38:48
...julegranen bäres ut, ut ut. Men till nästa år igen, kommer han vår gamle vän, ty det har han lovat.

Tjugondedag Knut och dags att för tomtarna att åter tassa in i tysta vrårna. Det känns overkligt att det för bara tre veckor sedan var lille julafton och vi var mitt uppe i julen. Hur kan något man längtat efter så länge försvinna så fort. Vår julgran var som vanligt grön och ståtlig och barrade inte såhär en månad efter att vi tog in den. Man skulle säkert kunna haft kvar den i ytterligare några veckor så vill ni ha en julgran som står länge men ändå äkta så köp en kungsgran. Jag har lika svårt varje år att släppa julen i mina tankar under januari men i februari brukar det gå bättre.

Jag testade några nya recept i år och en ny favorit blev saffransrulltårtan med philadelphiafyllning. Men så är ju både saffran och philadelphiafrosting stora favoriter för mig :) Här hittar du receptet. De gamla traditionella släktrecepten sparar jag till julen men en sådan här rulltårta skulle jag kunna tänka mig att baka på senhösten!


  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Charlie CS. Julig kulturtant Sun, May 15, 2016 20:59:11

Den såg helt fantastisk god ut! Mums!

Posted by Charlie CS. Julig kulturtant Sun, May 15, 2016 20:58:52

Den såg helt fantastisk god ut! Mums!

Posted by Anette - En fin jul Thu, January 14, 2016 07:20:06

Ja nu är det verkligen slut, allra mest saknar jag belysningen i alla fönster. Det känns så tomt och dystert när man åker genom stan på morgonen.

Posted by Johanna Wed, January 13, 2016 21:54:32

Det låter så gott! Måste nog testa i höst!