Maries Pysselblogg

Maries Pysselblogg

smått och gott om sådant jag tycker om

Scrapbooking, bakning, heminredning, katter, undulater, trädgård, hobbyfotografering, hoppas du hittar något du gillar....
Välkommen!

Nya blogadresser

FotograferingPosted by Marie 2016-06-23 22:41
Jag har bestämt mig för att lämna den här bloggen, i alla fall för tillfället. Jag låter gamla inlägg ligga kvar men nya inlägg kommer istället i mina nya bloggar:

Min vardagsblogg - här kommer jag uppdatera med livet i allmänhet
https://mariesscrap.wordpress.com/

Maries scrapblogg - här visar jag mina scrapalster
https://scrapbloggen.wordpress.com/

Maries strålande jul - jo, även julbloggen kommer att flyttas till hösten
https://mariesjulblogg.wordpress.com/

Välkommen till mina nya bloggar!

Glad Midsommar!  • Comments(0)//scrappa.gladers.net/#post1477

Lata dagar

DjurenPosted by Marie 2016-06-21 08:46

Trött Tusse i sommarvärmen.

  • Comments(0)//scrappa.gladers.net/#post1475

Kalas

Mat & bakPosted by Marie 2016-06-19 20:47
Födelsedagstårtan:


Jag gjorde en glasstårta med GB sandwich. Staplade lagom många, täckte sedan med grädde och jordgubbar och dekorerade med noblesse på kanterna. Jag tror att det blev uppskattat av glassälskarna, de som inte gillar glass och förväntat sig vanlig tårta blev kanske besvikna men det fanns 8 sorters hembakade kakor så ingen behövde gå hem hungrig ;) A har beställt en sådan tårta till sin födelsedag i augusti.


  • Comments(0)//scrappa.gladers.net/#post1474

Födelsedag och bröllopsdag

FödelsedagskortPosted by Marie 2016-06-17 19:26
Idag är ingen vanlig dag som de sjunger på Bråkmakargatan, nej för idag fyller J 17 år och vi har 21-årig bröllopsdag. Dessutom första semesterdagen, härligt härligt och vem bryr sig om att det regnar ute :)


  • Comments(0)//scrappa.gladers.net/#post1472

Studentmaten

StudentenPosted by Marie 2016-06-12 13:40
Här kommer foto på maten och fikat som vi hade på studenten. Vi hade beställt exotisk planka och kompletterade med lite egen mat. Ellinor bakade chokladmuffins, resten har jag bakat. Lite för mycket kan tyckas men jag älskar att baka och det är så få tillfällen som jag får bjuda på riktigt kak-kalas. Sedan är det ju valfritt hur mycket man vill smaka eller för den delen orkar. De som känner mig vet ju min passion för bakning och jag kommer från en bakande släkt. Min mormor och morfar som båda är över 90 år bjuder fortfarande på 7 sorters kakor när de får gäster och min mormorsmor bakade tårtor till försäljning i början på förra seklet. Själv tycker jag dock det är roligare med småkakor och cupcakes än just tårtor och jag tycker som sagt att det är mycket roligare att baka än att laga mat :)

Skärmen till studentmössetårtan ser lite märklig ut, jag kunde inte lägga på den i förväg eftersom den inte rymdes under locket till fatet. Istället förvarade jag den på ett bakplåtspapper fram till förvaringen, bara det att det hade fastnat så det töjdes ut när jag skulle lossa på det och det kändes inte som jag hade tid att skära och fixa till medan alla stod runt om och väntade. Sista fotot visar belysningen vi hade i tältet vi hade även ljuslyktor på borden.  • Comments(1)//scrappa.gladers.net/#post1468

Foton från studenten

StudentenPosted by Marie 2016-06-11 16:29
Här kommer en bildkavalkad från studenten, funktionen att göra klickbara bilder fungerar tyvärr inte längre att ladda upp hos webhotellet så detta blir ett långt inlägg. Maten kommer i ett eget inlägg.
  • Comments(0)//scrappa.gladers.net/#post1467

Studentkort

HögtidskortPosted by Marie 2016-06-10 17:49
E och hela familjen hade en jättebra studentdag i onsdags, en toppendag! Jag återkommer med foton när jag hinner lägga in. Tills dess kommer lite studentkort, till dottern, barnens kusin samt två kompisar till E som tar studenten idag. Alla korten utom dotterns är av dem som jag förberedde för några år sedan så jag satte bara dit namnen igårkväll:  • Comments(1)//scrappa.gladers.net/#post1466

Förberedelser inför studenten

StudentenPosted by Marie 2016-06-05 19:52
Idag har vi satt upp partytältet ute i trädgården, R har fått låna det av en kollega. vi har även fått låna 30 stolar och 4 bord från olika håll så med våra egna ute- och husvagnsmöbler ska det nog räcka. Vi räknar med att vi blir 30-35 personer, några är osäkra på hur många de kommer.
Tältet är 9x4 m. Maten kommer vi att ha inomhus.
Vi har hängt upp vimplar och rislampor, rislamporna tänds via solceller.
På onsdag tar hon studenten och tills dess har vi resten klart :)

  • Comments(3)//scrappa.gladers.net/#post1465
Next »