Maries Pysselblogg

Maries Pysselblogg

smått och gott om sådant jag tycker om

Scrapbooking, bakning, heminredning, katter, undulater, trädgård, hobbyfotografering, hoppas du hittar något du gillar....
Välkommen!

Falu gruva

VardagsfotonPosted by Marie 2013-08-05 11:37
Naturligtvis besökte vi även Falu gruva när vi var i Dalarna, vi gillar en mix av avkoppling och upplevelser på semestern. Upplevelser kan vara både nöjesparker, natur och inte minst den svenska kulturskatten. Det var fotograferingsförbud nere i gruvan så jag har lånat bilder på nätet. Alla barnen tyckte att det var spännande att under en timme få vandra i gruvgångarna långt nere under marken. Det var bara synd att den guidade promenaden gick lite för fort fram, stundtals hade man fullt upp med att böja, sig och hålla balansen på den kladdiga och hala marken nere i mörkret och Ellinor halkade omkull vid ett tillfälle. Vi hade gärna gått lite långsammare så vi hade hunnit se mer men det var ju bara att hänga på guiden. Rickard höll ett stadigt tag i Amanda nere i mörkret och Linnea och jag försökte hålla reda på varandra, jag ser ju så dåligt så inte kunde jag se vilka barn som var mina nere i mörkret när alla var klädda i likadana orange regnjackor och gula hjälmar, vi var närmare 60 personer i vår grupp. Men det var absolut en upplevelse och jag rekommenderar varmt att åka dit. När jag var på semester i Dalarna som barn var gruvan en av de upplevelser som jag har bäst minne av och något som jag ville att mina barn skulle få uppleva.

Ingången till gruvan, skillnaden mellan gruva och grotta är att en gruva är utgrävd av människor medan en grotta är skapad av naturen.

För mer information om gruvan, googla Falu gruva!


  • Comments(0)//scrappa.gladers.net/#post1022