Maries Pysselblogg

Maries Pysselblogg

smått och gott om sådant jag tycker om

Scrapbooking, bakning, heminredning, katter, undulater, trädgård, hobbyfotografering, hoppas du hittar något du gillar....
Välkommen!

Midsommar

Dagar att firaPosted by Marie 2014-06-21 12:50

Hoppas att alla hade en fin midsommar, det hade vi. Dans runt midsommarstången i vackra Brunnsparken, sedan knytkalas på kvällen hos vänner. Deras tonåringar är bland våra tonåringars bästa kompisar så även de var nöjda!

Vädret var helt ok, inte så varmt men för första gången på många år så regnade det inte och då får man vara mer än nöjd! Mörka moln drog över himlen hela dagen men de väntade med att släppa sin nederbörd tills de dragit förbi.

Vi hade med oss jordgubbstårta och sallad, vi gjorde ett likdant salladsfat som förra helgen och även denna gången blev det succé. Kul när något jag gjorde som ett plötsligt infall blivit så uppskattat. Tårtan gjorde jag i tre lager, två vanliga rulltårtebottnar och en chokladbotten. Jag la citonkräm (grädde + lemon curd) + jordgubbar i båda mellanlagren också vanlig grädde och jordgubbar på toppen. Massor med jordgubbar precis som det ska vara till midsommar! Jag tycker det är så praktiskt att göra tårtor med rulltårtebottnar när jag ska baka till många. Vanlig gräddtårta är egentligen inte min favorittårta men med massor av jordgubbar kan det liksom inte bli fel :)

  • Comments(1)//scrappa.gladers.net/#post1230