Maries Pysselblogg

Maries Pysselblogg

smått och gott om sådant jag tycker om

Scrapbooking, bakning, heminredning, katter, undulater, trädgård, hobbyfotografering, hoppas du hittar något du gillar....
Välkommen!

Födelsedagsfika

ReceptPosted by Marie 2011-02-08 16:33

Lite foton från lördagens fikabord i dagens inlägg meddan texten handlar om lite vardag så det blir ett blandat vardags och festinlägg :)

Veckan är i full gång, igår hade Linnea utedag med fritids så efter jobbet hämtade jag henne i skogen på Rydenskan, Jonatan spelar tvärflöjt efter skolan på måndagar så honom hämtade jag där utanför, Amanda åkte skridskor med förskolan så henne hämtade jag på Brunnsvallen.

Ellinor hade utvecklingssamtal men det tog Rickard igår medan jag körde och lämnade Jonatan till hans tennisträning. Hem och lagade kvällsmat, lax med pesto, cous-cous och grönsaker.

Sedan var det läsläsning för barnen, jag gjorde lite planeringsjobb och la in lite alster i Scrappizbloggen. Sedan var måndagen slut.

Ojoj vad det stormade inatt!

Idag tisdag är Linnea på körträning (sång inte bil), hon ska hämtas om en liten stund, därefter ska Jonatan lämnas till orkesterträning. Sedan ska jag hem igen och laga kvällsmaten, ikväll blir det kyckling.

När Jonatan hämtas från orkestern ska han vidare till ju-jutsun, otur att det är samma kväll men på villkor att han sköter sina läxor får han gå på båda delar. Rickard tar den turen med hämtning/lämning.

Med fyra barn som har aktiviteter går det åt mycket tid, samtidigt är aktiviteter för barnen bra på många sätt.

När jag var barn cyklade jag själv till alla mina aktiviteter utom dem som var i stan. Verkligheten idag ser annorlunda ut. Det är ett hårdare klimat i samhället och man vågar inte skicka ut sina barn när de är för små. Dessutom är det så pass långt så tanken på att skicka iväg Linnea själv på cykel finns inte.

För Jonatans del så cyklar han ibland, dock inte på vintern när det är snö och mörkt, men ganska mycket skjutsar vi honom annars också. Eftersom Ellinor har 120% uppbackning då Rickard är med och tränar hennes fotbollslag skulle det bli alltför orättvist att kräva att han skulle ta sig själv till alla sina träningar. Även han behöver känna sig sedd i sina aktiviteter.

Sedan vill vi vara närvarande föräldrar och engagera oss i våra barn. Det är här och nu de är barn och bor hemma. Däremot måste man hitta balansen, familjelivet hemma och vuxentid själva och tillsammans får inte glömmas bort.

Kakfotona:

1 hela kakbordet, Linneas hjärtan till höger kom tyvärr inte med på närbild
2 tårtan, en mjölkfri chokladtårta med hästdekoration som hon önskade
3 chokladmuffins med hallontopping
4 jordnötskakor och chokladbröd
5 stora maränger med choklad i
6 kolakakor och havreflarn
7 kardemummadrömmar och apelsinflarn
8 chokladbollar
9 skånsk sockerkaka, ett gammalt släktrecept

  • Comments(1)//scrappa.gladers.net/#post609