Maries Pysselblogg

Maries Pysselblogg

smått och gott om sådant jag tycker om

Scrapbooking, bakning, heminredning, katter, undulater, trädgård, hobbyfotografering, hoppas du hittar något du gillar....
Välkommen!

Tusse filosoferar över julen

DjurenPosted by Marie 2012-12-30 13:56

Hejsan, det är jag Tusse som lånar mattes blogg ;) jag tänkte berätta lite om julen.

Julblommarna förstår jag inte meningen med, jag hann bara hoppa upp i fönsterkarmen så ställde matte undan blommorna så jag inte kan nå dem. Istället ställde hon dit någon plastgran, jag har smakat på den men den var inte god, den är inte rolig heller för det går inte att bita loss några bitar att leka med.

Jag visste inte vad julkulor var, vet du det? Annars kan jag berätta att det är bollar som man har kul med under julen! Familjen hängde upp dem i granen vilket gör det mycket roligare att leka med dem än om de bara ligger på golvet som vanliga kattleksaker oftast gör. Min roligaste lek var att ta fart vid ytterdörren, springa mitt allra fortaste genom hallen och vardagsrummet och sedan hoppa upp en meter och slå till en kula i granen så den far iväg och sedan jaga in kulan under soffan.

Ni håller väl med om att det är orättvist att Chanel är kamoflerad i granen?

Granen ja, det var så kul att hoppa men jag vet inte riktigt vad som hände för när jag landade i granen så såg den annorlunda ut. Den liksom lutade väldigt mycket och den översta delen pekade neråt!? Konstigt, familjen tyckte nog att jag fixat till granen bra för de ställde den översta delen i en spann medan restan plockades undan. Själv tycker jag den blev ganska trist, det var roligare när den var stor och lutade.

Igår hittade jag en annan rolig sak. Matte har en liten tomte som hon har fått av sin mamma när hon var barn. Den hänger i lampan.

Om jag ställer mig på bakbenen på bordet och sträcker på mig så når jag tomten, men jag får inte ner den. Och jag får inte vara på bordet. Matte satt i soffan och pluggade igår, hon sa nej när jag försökte ta den. Jag la mig på stolen och väntade. När hon tittade ner i boken igen smög jag upp en gång till och försökte ta tomten. Återigen nej från matte, så jag la mig på stolen och väntade en gång till. Jag förstod att det går inte att smyga, jag måste vara snabb. När matte tittade i boken igen tog jag ett tigersprång från stolen och upp i lampan men jag hann ändå inte få ner tomten för matte var nästan lika snabb som jag när hon slängde sig upp från soffan men det blev en ganska kul effekt när lampan svajade fram och tillbaka! Man kan ha kul med mer än julkulor. Hälsningar Tusse

Ps tycker ni att jag är finast på röd duk eller svart duk? Jag gillar den röda bäst men eftersom matte bytte ut den mot svart igår var jag tvungen att testa den svarta också. Vem vill ligga på golvet, soffan eller sängen när det finns dukar på bordet? Familjen och jag har inte riktigt samma åsikt om vad man lägger på bordet men jag har hört att *det bästa man har ställer man på bordet* så det är klart att jag ska vara där :)

  • Comments(0)//scrappa.gladers.net/#post832