Maries Pysselblogg

Maries Pysselblogg

smått och gott om sådant jag tycker om

Scrapbooking, bakning, heminredning, katter, undulater, trädgård, hobbyfotografering, hoppas du hittar något du gillar....
Välkommen!

Nyplanterat

Hemma hos ossPosted by Marie 2013-05-19 18:24

Här kommer foton på lite av det vi pysslade med igår.

Blommor i de stora krukorna på framsidan, en blivande buske utanför Linneas fönster samt ett litet parti med prydnadsgräs och lavendel. Vi har tänkt att lägga stencirklar runt båda plnteringarna och prydnadssten runt gräset. Hoppas nu att växterna tar sig och trivs här, tänker mest på busken. Här är ju svårt med växtligheten pga bergigheten i marken men just prydnadsgräs och lavendel har jag sett hos grannar. Värre är det väl med busken, det är bara 15 cm neråt att rota sig på men vi testar. Vi gör lite itaget på tomten. Nu är ju de akuta sakerna klara såsom uppfart och gräsmatta. Det är både tid, ekonomi och ork som ska räcka till. Med fyra barn är ju helgerna alltid uppbokade med något och man får inte glömma allt det som vi faktiskt har gjort. Alla hundratals ton med fyllnadsmassa och jord som vi har kört ut, fruktträd, bärbuskar, pallkragar, uppfart mm.

Idag skulle trädäcket målats men eftersom det regnade inatt gick det inte att måla. Så har det varit flera år när vi skulle oljat in men nu har vi bestämt oss för att måla i grått, blir inte så stor skillnad mot hur det ser ut nu men lite mer väderbeständigt.

Saker som vi funderar på är tex baksidan. Från början när vi byggde och planerade huset (2006-07)hade vi tänkt att bygga ett stort trädäck längs med hela huset. Nu har vi nog bestämt oss för att det blir stenläggning istället. Snabbare att lägga, lite billligare och mindre underhåll. Till nackdelarna är väl att trädäck är skönare att gå barfota på men som sagt, tid ork och ekonomi får vara med och bestämma.

Uterum kommer vi inte att ta oss råd till inom överskådlig tid, kanske någon billigare fristående variant av pergola/lusthus/växthus någon variant, vi funderar vidare.

  • Comments(1)//scrappa.gladers.net/#post950