Maries Pysselblogg

Maries Pysselblogg

smått och gott om sådant jag tycker om

Scrapbooking, bakning, heminredning, katter, undulater, trädgård, hobbyfotografering, hoppas du hittar något du gillar....
Välkommen!

25:e augusti

Dagar att firaPosted by Marie 2013-08-25 21:37
Den 25:e augusti för 24 år sedan blev Rickard och jag tillsammans som man sa på den tiden och för 19 år sedan förlovade vi oss. Vi hade känt varandra ett tag genom gemensamma vänner och gemensamt intresse för dans och vi blev tillsammans på gymnasieinsparken på Kantarellen/Åhus Strand. När vi förlovade oss bodde vi i Växjö. Men 24 år sedan, det är länge och jag har snart bott tillsammans med Rickard lika många år som jag bodde hemma hos mamma och pappa. Ibland känns det lite läskigt hur fort tiden tycks gå, men lever man i nuet och tar tillvara på tiden och tänker på allt man faktiskt har upplevt så är det inte så konstigt att man inte är 17 år längre.

En sak som jag/vi har prioriterat är att ta tillvara på tiden med våra barn, deras barndom kommer aldrig tillbaka. Sedan vi fick barn har jag jobbat 75-80% för att kunna ge barnen kortare dagar. Nu när jag pluggar blir ju den sammanlagda tiden med jobb +studier 110% och nu det sista året 100% men jag pluggar hemma två dagar och då lämnar jag dem när skolan börjar och hämtar dem vid kvart över tre. Jag har gjort så de två tidigare åren får se hur vi lägger upp det i år. Men våra barn har aldrig haft någon hämtnign senare än 15.30 på sitt schema, det har hänt i undantagsfall ifall Rickard varit på jobbresa men de dagarna kan man räkna på ena handens fingrar och då har vi ändå haft barn i barnomsorgen i 13 år. Det är som jag skrev ett val som vi har gjort och därmed har vi fått välja bort annat. Våra barn har aldrig varit på charterresor vilket iochförsig beror på hudcancern också. Vi har tjocktv´n kvar osv.

Det hade vi väl aldrig trott den där kvällen i Åhus 17 och 18 år gamla, att vi skulle sitta här 24 år senare i Blekinge med 4 barn, katter och villa.

Lite sentimental så här på söndagskvällen, jag sitter här och väntar på tvättmaskinen, den fungerar tack och lov men idag krackelerade plasten runt luckan så den är svår att stänga. Är det inte bilen (vilket det iochförsig är hela tiden) så är det husvagnen, eller gräsklipparen eller tvättmaskinen. Vi har ju bara bott i huset i 6½år och tvättmaskinen är bytt en gång under den tiden.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lisas Vinterland 2013-08-30 19:24

Åh, tiden går så fort! Jag har liknande tankar själv!! Jag har nyss träffat mina kompisar från gymnasiet och så mycket som har förändrats! Själv har jag mest stått och stampat några år på samma ställe efter studenten, inte allt för mycket har hänt. Jag är samma person nu som då.. Men så fick jag höra att en före detta bästa vän har fått barn i sommar! (helt oväntat) Och att mina andra vänner planerar att skaffa barn, bara dom gått klart utbildningen om 1-2 år...Då känns det verkligen som att livet rusar, för själv känner jag mig fortfarande som 19-20 år och jag har inga barntankar alls, jag har många steg att vandra innan tiden är mogen för det. Känner mig nästan som ett barn själv.. Det är lite vemodigt att tänka på hur livet tar oss alla åt olika håll, men samtidigt är det bra att det inte alltid är som det brukat vara, då blir det ju småtrist.. sitter just nu och väntar på att få träffa min brorsdotter för första gången tex!:)

Posted by Johanna 2013-08-28 19:57

Grattis till de 24 åren!